• 7400 Zselickislak, Kossuth L. u. 70.
  • 82/686-363
  • kapcsolat@nemcsakmi.hu

Otthonunk

Intézményünk a Zselic lankáinak oltalmában húzódik meg, festői környezetben.
Otthonunk a vidéki hangulatra, friss levegőre vágyók ideális lakhelye. A családias, természetközeli intézmény kiegyensúlyozott életvitelt biztosít a velünk élők számára.

 

Mindennapok az idősek otthonában

Az idősek otthonai nem elfekvők, a lakók nagy többsége aktívan éli mindennapjait. Egy átlagos lakó az egészségének romlása miatti biztonság igénye, és/vagy az állandó társaság igénye miatt, saját akaratából költözik be egy intézménybe, ami a legtöbb szempontból egy normál társasházi életvitelhez hasonlítható, a különbséget az állandó, szakképzett személyzet jelenléte jelenti.

A lakók számos egészségmegőrző-, javító- és szórakoztató program közül válogathatnak nap, mint nap az intézmény falain belül, de emellett természetesen szabadon ki-be járhatnak az épületből.

Lakóink elhelyezése általában 1 és 2 ágyas, fürdőszobával rendelkező, többségükben teraszos apartmanjainkban biztosítunk; az egyéni igényekhez és ellátási szükségletekhez igazodva.

A Zselic Katolikus Idősek Otthona

  • teljeskörű ellátással,
  • elhivatott szakemberekkel,
  • kellemes környezetben várja azokat az időseket, akik nyugdíjas éveiket biztonságban, nyugalomban, önállóságukat megőrizve, a közösség aktív tagjaként kívánják eltölteni.

A közösségi élet kedvelt színterei a lakószintenként elhelyezkedő társalgók, a könyvtár és a klubszoba. Szép időben a gondozott udvaron található lengőteke és tűzrakóhely az idő tartalmasabbá tételét teszi lehetővé. Programjainkat lakóink igényeihez igazodva állítjuk össze, többek között klubok és vetélkedők szervezésével, kirándulásokkal és színházlátogatásokkal tesszük színesebbé, így gondoskodva a szabadidő tartalmas eltöltéséről.

Tudjuk, látjuk, hogy aki ide beköltözik, az komoly döntést hoz. Akár önként, akár a családja segítségével, de új élet szakaszba lép. Szeretnénk ezt megkönnyíteni azzal, hogy amit csak szeretne és lehetséges, azt magával hozhassa, mert nehéz lenne mindentől elszakadnunk. Szobáink alapbútorzattal felszereltek, de a kedvenc tárgyunknak biztosítunk helyet.

Az általuk szervezett napi rendszerességű foglalkozások tartják a testet, a lelket, a szellemet épségben. A napi hírek ismertetése a reggelit követő sajtófélórában, a kézműves foglalkozások, a speciális néptáncórák, a memóriaőrző foglalkozások, a rendszeres torna, filmvetítések mind az új élet elfogadását segítik. A Mentálhigiénés csapat szervezi az új élet elfogadását, városi látogatásainkat kiállításmegnyitókat, koncerteket, kirándulásokat, ahova ápolói kíséretet is biztosítunk.

Szakellátásra a Kaposi Mór Oktató Kórház jogosult Kaposváron, ahova lakóinkat az Országos Betegszállító Szolgálattal szállíttatjuk.

Mivel egyházi fenntartású ház vagyunk, naponta katolikus misét mondanak az otthonban lakó atyák. Otthonunkra és lakóira a vallási tolerancia jellemző.

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy lakóink utjának a most következő része megszentelt idő. Más feladatok, más nehézségek, buktatók és segítségek várnak ránk. Másképpen kell, gondolkodjunk, alkalmazkodjunk és másképpen kell megoldásokat keresnünk a problémáinkra, mint eddig. Ehhez avatott munkatársak, mint hegymászó a serpa teherhordó, segítik átvenni azokat a terheket, amelyek egyáltalán átvehetők.  


Vissza az előző oldalra